Träningsschema

Nu när jag har satt ett mål för i år – att göra en grym halvmaratid – så funderar jag lite på hur jag ska lägga upp träningen. I dagsläget vet jag att jag måste öka distanserna då jag inte sprungit längre än typ 15-16 kilometer på ganska länge.

Intervaller och fartlek kommer jag ju också köra vidare på, jag är ju bra på att variera mina pass men det känns lite som att de passen jag springer är ganska samma lika hela tiden. Så jag funderar på om jag kanske skulle hoppa på ett träningsschema utformat för ett halvmaraton för att få ett tydligt upplägg. Problemet är att jag ofta tycker att det känns krångligt..? Ofta när jag måste läsa en massa för att förstå så känns det motigt och jag har så svårt att förstå hur jag ska göra saker bara genom att läsa dem. För mycket att hålla reda på, jag vill ha det enkelt när jag springer.

Men jag har två böcker iallafall och båda har träningsprogram för halvmaran, frågan är vilket som är bäst? Jag får väl sätta mig och jämföra vilket som skulle passa mig men har ni provat att köra efter ett träningsschema så vill jag väldigt gärna höra vad ni tyckte om det!

image

6 reaktioner till “Träningsschema

 1. Jag har kört efter Lofsans schema (dock inte för halvmara, he he) och hennes scheman är bra och ganska lätta att förstå. För här har du en annan som har svårt att greppa skriftliga instruktioner när det kommer till träning.

  Gilla

 2. Första gången jag sprang Göteborgsvarvet fick jag ett träningsprogram (lyx!! http://traningsblogga.se/2015/02/01/traningsprogram-halvmaraton/) Det var riktigt gött med ett program så man slapp tänka själv. Gäller att hålla i det bara!
  I år har jag faktiskt också fått ett program (eller ska få) så det kommer bli ganska strukturerat inför varvet. Är smått skeptisk till sådana där generella program anpassade för typ alla, men jag tänker att man kan ha ett som grund och sedan får man väl kanske justera lite efter sig själv på något vis.
  Lycka till med ditt mål, du är så grym!

  Gilla

  1. Ja men precis, jag förstår ju att ett schema inte passar alla men jag har kollat runt lite och hittat ett som känns som ett upplägg jag springer lite efter och så får man ju ändra lite efter vägen om det behövs. Vart har du fått programmet ifrån? PT?

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s