Skridskopremiär

Jag har precis börjat tina upp efter att ha spenderat eftermiddagen vid en tjärn i skogen. Det var sol ovanför trädtopparna och några minusgrader. Isen var spegelblank och det var så himla fint ute.

Jag har köpt ett par skridskor till Leon för 50 kronor och mamma och pappa lånade ett par till Nemo och idag var det premiär för dem att prova att åka. Det känns så självklart för mig att jag lärt mig åka skridskor, längskidor och slalom som barn men för Nemo och Leon är det ju inte alls självklart att de ens får prova på det. Vintrarna är ju kassa i Skåne och att lägga massa pengar på utrustning som kanske inte används mer än någon gång och de sen växer ur känns ju sådär. Och att sätta dem i hockeyskola finns inte på kartan, jag avskyr att glo på sånt. (Såklart hade de fått börja om de velat men det är inget jag prackar på dem för min skull, ni fattar…)

Nemo var riktigt peppad på att prova och var förvånansvärt duktig! Visst ramlade han en miljon gånger men han hittade snabbt balansen och tog sig fram och att snurra runt, jag blev väldigt imponerad måste jag säga. Leon då.. Njaaaa.. Han liksom lät fötterna glida åt alla håll och kanter och var som Bambi på hal is men var ändå duktig. Trodde han skulle få spel och bli förbannad men han lyckades med att stå upp på skridskorna iallafall och så fick han ju åka med morfar.

Jag och Kalle åkte också lite och fortsatte en stund när de andra grillade korv. Jag har nog inte åkt skridskor på nästan 10 år men det tog inte jättelång stund innan det kändes som det var någon vecka sen. Och vilken bra träning för höfterna! Om vi hade haft mer vinter i Skåne hade jag kunnat få sjukt mångsidig träning med löpning, längdskidor och skridskor.

Tillslut var tårna helt bortdomnade och vi gav upp åkandet och gick och grillade korv istället och strax innan solen gick ner åkte vi hem. Jag och Nemo gick upp och la oss i våra sängar och läste och kollade IPad en stund och det är sjukt mysigt efter att ha varit ute och varit aktiv och fått lass frisk luft.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

4 reaktioner till “Skridskopremiär

  1. Det ser så jäkla mysigt ut! Nästan så jag hoppas det blir kallt i vinter så jag kan se om jag fortfarande kommer ihåg hur man gjorde. Får dra till loppisen igen och skaffa små-skridskor.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s