Det får inte gå till så här

Igår gjorde Leon sig illa i skolan. Han låg under en gungbräda och tryckte upp den med fötterna medan två kompisar satt på den. På något sått böjs Leons ben åt fel håll vid knäna och han får jätteont. Vi åker till en jourvårdcentral i Lund på vår vårdcentrals inrådan och efter en ca 2 minuter lång bedömning får vi diagnosen blödning i muskeln och rådet att åka hem och vara uppe och gå och vara i rörelse. Vi gör det och stackars Leon stapplar fram och försöker verkligen.

Dagen efter kan Leon inte stödja på benen alls utan faller ihop och gråter. Jag åker med honom till akuten där han blir undersökt och det beslutas om röntgen. Läkaren kommer in och berättar för oss att båda Leons ben är brutna, de är av ovanför knäet. En sk kompressionsfraktur då benen blivit så hårt ihoppressade att de gått av. Tack och lov har inte tillväxtzonen i knäna skadats, på ena sidan sticker det ner en liten bit men det ska inte vara någon fara. Nu är det gips från låret och ner till fötterna och rullstol i 6 veckor som gäller. ABSOLUT INTE någon belastning på benen.

Personalen på akuten idag var fantastiska och jag är dem så tacksam att de undersökte Leon ordentligt. Personen på jourvårdcentralen känner jag motsatta känslor inför och jag har kontaktat stället och fick ett mycket bra bemötande och verksamhetschefen ska ringa mig snarast möjligt.

Hur kan man skicka hem ett barn som man undersökt i ett par minuter med ett råd som kan få förödande konsekvenser?

Leon är iallafall vid gott mod och tar det hela bra och vi ska göra allt vi kan för att få de här 6 veckorna så bra som möjligt för honom. ❤️

En reaktion till “Det får inte gå till så här

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s