Fel fokus

I mitt påskägg fick jag en löpartidning av Kalle.

image

Jättekul tyckte jag och började bläddra i den och läsa. Men ju mer jag läste, desto mer irriterad blev jag. Det är så sjukt mycket i tidningen som fokuserar på viktnedgång och kalorier. Visst kan det vara ett inslag i tidningen men allt genomsyras av hetsen kring hur man ska äta för att tappa i vikt och bli smal. Skittråkigt och hetsande. Kan man inte få springa bara för att det är roligt? Målet är kanske att springa milen på en grym tid och inte att nödvändigtvis gå ner i vikt.

Vi kan titta igenom tidningen lite, det börjar redan på framsidan.

image

Spring dig pigg, stark och frisk hade varit bättre tycker jag. Eller pigg, stark och glad.

image

image

image

Sen så kommer det lite små hintar här och var om hur bra det är att springa om man vill gå ner i vikt och sen är det en artikel om för- och nackdelar med att springa på löpband och springa ute. Och nummer ett, alltså det allra bästa med att springa på löpband är att då ser man kalorierna DIREKT på skärmen. Herregud, är det det vi ska fokusera på? ”Så, nu har jag bränt en Snickers, nu är jag färdig”. Så jävla sorgligt.

Sen går vi vidare till löpning för män och löpning för kvinnor. En del relevanta saker som löpning före och efter graviditet men högt upp på listan för löpning för kvinnor finns såklart:

image

Och sen, det som gör mig sjukt sjukt irriterad:

image

TA MED BARNEN! Amen vad fan.. För löpningen kan ju inte få vara lite egentid då en mamma får fokusera på sig själv en stund? Nej så ska barnen med… Tror ni att det på sidan för manlig löpning stod att han skulle köpa en löparvagn och ta med barnen…? Nej just det, det gjorde det INTE. Vad det däremot stod var:

image

För det finns ju ingen man som önskar gå ner i vikt.. Och för kvinnor är viktnedgång ALLTID önskvärt.

Vi kan avsluta med en artikel om intervaller och varför det är bra i löpträningen. På andra plats kommer, tadaaaaaaaa!

image

Det näst bästa med intervallträning är alltså att vi bränner fler kalorier!

Nej jag är verkligen besviken på den här tidningen. En artikel kan visst handla om löpning och viktnedgång men när hela tidningen genomsyras av att man ska bli smal och bränna massa kalorier så känns det skittråkigt och att det är helt fel fokus. Jag tänkte att det säkert var en man som gjort tidningen men tji fick jag för det är faktiskt en kvinna som är redaktör och ansvarig utgivare.

6 reaktioner till “Fel fokus

  1. Jag har börjat se på dessa typer av magasin med kritiska ögon också just för att jag tycker det blir för mkt fokus på viktnedgång. Jag tycker bättre om Runners World 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s